Speideraksjonen 2005

I perioden 16. – 24. april 2005 arrangerte Norges speiderforbund i samarbeid med Flyktningehjelpen en innsamlingsaksjon til inntekt for mennesker på flukt.

Temaet for aksjonen var «Hjem igjen» og fokuserte på flyktningers ønske om, og rett til, å reise hjem når konflikten er over. Pengene skal brukes til å beskytte flyktninger, blant annet i Nord-Uganda, og legge forholdene til rette for at flyktninger kan vende tilbake til sine hjem. Aksjonen skulle også bidra til å øke speideres kunnskap om hva det vil si å være på flukt.

Bønes speidergruppe gjennomførte flere aktiviteter i forbindelse med aksjonen:

Gruppens direktemedlemmer stod for kirkekaffen og informerte om arrangementet under gudstjenesten i Bønes kirke 17. april. Denne dagen gikk kollekten til aksjonen, og hele 1.852 kroner kom inn.

Ulveflokken og speidertroppen gjennomførte flaske- og bøsseinnsamling på Bønes- og Kråkenes-området mandag 18. april. Eventyrlig mange flasker, bokser og annet i ulike former og fasonger kom inn. Så godt som alle flaskene som kom inn var pantbare, og innbragte til sammen 3.141 kroner i pant. 4.584,50 kroner ble puttet på bøssene.

Beverkolonien solgte vafler, etc. utenfor Mega på Bønes 23. april og fikk inn 1.089 kroner.

Til sammen sender Bønes speidergruppe 10.666,50 kroner uavkortet til Speideraksjonen. Takk til alle som bidrog på sitt vis!

Pekere:

Aksjonsinformasjon fra kolonien

Aksjonsinformasjon fra flokken og troppen

Reklamefilm for Speideraksjonen 2005

www.speiding.no