Troppstur til Wallemtunet på Kvamskogen 2. - 4. desember 2005

Fredag kveld ankom vi hytten. Etter at vi hadde spist aftens, gikk vi ut og lekte skotter og vikinger.

Lørdag laget patruljene hver sin bukk for transport av «radioaktivt avfall», en fin aktivitet hvor patruljene fikk øvd seg på surreferdigheter og måtte samarbeide da de skulle konkurrere mot de andre patruljene om å frakte «avfallet» raskest mulig, men samtidig søle minst mulig. Å lage krok (eller annen festeanordning) til bukken så bøtten med «tungtvann» kunne festes var også en nøtt hvor speiderne viste stor kreativitet og oppfinnsomhet.

Etterpå gikk vi opp til en liten slette rett ovenfor hytten, hvor alle speiderne fikk øvd seg på primitiv matlaging idet de skulle lage sin egen innbakte pizza som skulle stekes på bål. Å få pizzaen stekt så lenge at den ikke var rå, men ikke så mye at den ble forkullet, var slett ikke enkelt. Å få den jevnt stekt på begge sider var nærmest et kunststykke, men det viste seg at med litt er faring (og en liten porsjon flaks?) var det absolutt mulig.

Deretter avsluttet vi temaet brannvern, som vi hadde jobbet med på noen av høstens møter. Tor-Atle demonstrerte hvor raskt et av gruppens gamle telt kunne forvandles til et branninferno dersom det ble antent. Etterpå ble brennbarheten av ulike stoffer testet, før speiderne fikk prøvd seg på å slukke branner med pulverapparat.

Om kvelden ble aspirantene som var med på turen opptatt i troppen, før vi avsluttet kvelden med leirbål inne.

Søndag fikk vi blant annet tid til å ake litt bakken, i tillegg til at vi øvde litt på førstehjelp.