Troppstur til Bergsdalen 27. - 29. mai 2005

Da pinsen i år hadde plassert seg like før 17. mai, ble det bestemt at årets pinseleir skulle arrangeres et par uker senere. Turen gikk til Småbrekke i Bergsdalen, som har vært målet for troppens pinseleir i noen år.

Like varmt som i 2004 var det ikke, noen ville kanskje kalt det direkte kjølig. Vi begynte med å sette opp telt, så ikke sekker o. a. skulle bli vått dersom det skulle begynne å regne. Da vi la oss fredag kveld, hadde regnet klart å holde seg borte så langt.

Flere av speiderne padlet i kano i løpet av helgen, og i år var det ingen som kantret. Vi øvde oss på å sette opp gapahuker, men ingen av speiderne følte seg fristet til å overnatte i dem. Pysete kan man imidlertid ikke kalle dem, da flere insisterte på å bade i det nesten iskalde vannet.

Flere ganger i løpet av helgen fikk vi øye på nissens gode hjelpere, reinsdyrene, som beitet i området. De var nok så skye, så vi kom ikke så nær innpå.

Søndag regnet det så mye at vi bestemte oss for å spise frokost under tak. Lunsjaktiviteten foregikk derimot som planlagt: Primitiv mat i det fri.

En fin tur til tross, det var ingen som gråt da den varme og tørre bussen kom og hentet oss søndag.