Fri:05 - Landsleir på Ingelsrud 1. - 9. juli 2005

25 deltagere fra Bønes speidergruppe deltok på Norges speiderforbunds landsleir "Fri:05" som ble arrangert på Ingelsrud speidersenter i Eidskog 2. - 9. juli 2005. Til sammen 8.220 speidere fra inn- og utland deltok.


Fredag 1. juli dro vi med buss fra Krambua, sammen med 1. Fjøsanger. Vi ankom leiren om kvelden og ble tildelt leirområde. Kvelden gikk stort sett med til å sette opp telt.


Lørdag 2. juli begynte første del av leiren: Ferdighet. Tema for denne delen var grunnleggende speiderferdigheter, og særlig i starten gikk mye tid med til bygging av leiren. Om kvelden var hele leiren samlet på åpningsleirbålet.

Middagsmeny: Suppe og middagspølser.

Leirsang: Jeg er fri (lyd) (tekst)


Søndag 3. juli fortsatte "Ferdighet", og patruljene kunne velge å delta på ulike aktiviteter, for eksempel "Vettugt i vann". Beverpatruljen deltok på "Kokkekamp".

Til middag: Fersk laks.


Mandag 4. juli var siste ferdighetsdag. Beverpatruljen deltok på båreøkten "Løft i lag", mens Ørnepatruljen deltok på knuteøkten "Bare surr".

Om kvelden var det kretsleirbål med bl. a. kretsfinale i "Sten, saks, papir", sang og leker som "The muffin man".

Middagsmeny: Tortilla.


Tirsdag 5. juli begynte andre del av leiren, "Frihet". Patruljene skulle dra ut av leiren og overnatte til onsdag, mens de deltok i et av tre rollespill som handlet om det å være flyktning.

Mens leiren nærmest var tom for speidere kunne lederne bl.a. delta på ulike lederkurs.

Middagsmeny: Patruljene fikk utdelt mat. Lederne ble invitert til tapas hos 1. Skjold.


Onsdag 6. juli kom speiderne tilbake fra haiken. Om kvelden var det gudstjeneste som gikk over i gospelkonsert og markerte begynnelsen på den siste delen av leiren: Festival.

Middag: Kylling.


Torsdag 7. juli begynte, som alle dager, med flaggheis. Under frihet fikk den enkelte speider selv velge hvilke aktiviteter han/hun ønsket å delta på, uavhengig av patruljen.

Aktivitetene var delt inn i fire hovedkategorier, verdener: Adrenalinverden, Superverden, Ridder og gladiatorverden og Menneskeverden. På torget foregikk også mye, bl. a. bød greske speidere på mat og kultur fra Hellas.

Til middag kom visespeidersjefen på besøk, til grillkoteletter og pølser.


Fredag 8. juli var siste dag på leiren, og dessuten også Espens bursdag.

Derfor kom leirens "bursdagskomité" til oss om morgenen, og vi spiste kake til dessert etter middagen. Om kvelden var det avslutningsshow, hvor noen stilte mer korrekt antrukket enn andre.


Lørdag 9. juli sov vi oss hjem til Bønes.


Pekere

Forbundets bilder fra leiren...

Se forbundets liste over hittegods...

Forbundets landsleirsider...