Gruppetur til Kvamskogen

I år var hele 55 speidere påmeldt gruppens tradisjonelle gruppetur til Kvamsæter på Kvamskogen helgen 4. til 6. februar. Turen startet litt tregt da turbussen kjørte forbi kirken minst tre ganger før den omsider fikk rygget inn på parkeringsplassen. Men så snart ulvungene og speiderne var ombord i bussen, satte den kursen mot Kvamskogen.

Vel fremme ble vi tatt imot av gruppeleder Erik Geber, som ønsket velkommen og fordelte oss på rommene. Etter kveldsmaten hadde vi noen morsomme navneleker så vi ble bedre kjent. Før vi gikk til køys var vi ute og hadde "50 lek".

Noen syntes det var litt tidlig å stå opp kl. 08.00 lørdag morgen, så ikke alle kom tidsnok til frokosten. Speiderne smurte matpakke og fikk kakao på termosen, før alle gikk ut på tur. Det var litt regn og tåkete, men tøffe speidere lar seg ikke stoppe av den slags bagateller. Ulvungene gikk en litt kortere tur enn speiderne, og spiste lunsj i hytten sammen med beverne, som kom opp lørdag formiddag. Det fine med at det var litt utrivelig vær ute, var at desto flere benyttet anledningen til å lage dusk til Bøneshuen sin inne.

Som vanlig var det treretters middag om lørdagen. Vi startet med tomatsuppe, fortsatte med pølse og potetmos og avsluttet med sjokoladepudding. Det ble litt å vaske opp, heldigvis hadde vi både oppvaskmaskin og flere foreldre med som tok seg av kjøkkenet.

Til lørdag kveld hadde programkomitéen forberedt en uteaktivitet for kullene og patruljene. Speiderne fikk kaste dart, trent både luktesans, hukommelse og mye mer. Før vi gikk inn igjen hadde vi opptagelse av en ny ulvunge og flere speidere som ikke var med på troppsturen til Fløien.

Leirbålet ble holdt inne i stuen. Først var det tradisjonell bingo som stod på programmet, før vi lekte ulike leker som kolonien, kullene og patruljene hadde forberedt.

Det virket som om alle hadde lett for å falle i søvn lørdag kveld, etter en lang dag med mange aktiviteter. Bare de voksne ble sittende i stuen og diskutere bl.a. progresjon i de ulike enhetene, en diskusjon som ble stadig mindre seriøs jo mer klokken ble.

Søndag begynte med frokost, før det var flaggheis ute. Brynhild holdt Scouts Own og foreldre og søsken strømmet på til familiedag, gruppens nye påfunn.

Programkomitéen hadde forberedt ulike aktiviteter for deltagerne, og etter hvert bidrog også solen til at vi kan se tilbake på familiedagen som nok et vellykket arrangement. Av aktivitetene kan skyting med luftgevær, aktivitetsløype, observasjonsløype og grilling av pølser nevnes.

Foreldre og søsken deltok også på lunsjen søndag, og det ble så trangt at enkelte måtte stå og spise!

Noen satt på med egen familie hjem, andre fulgte bussen tilbake til Bønes kirke.

Fem på bussen

bonesspeiderne.no lurte på hva deltagerne syntes om gruppeturen, og på bussen hjem fikk fem tilfeldig utvalgte speidere gi terningkast (eller karakter, om du vil) til hytten, maten, været, programmet og turen under ett, samt en kommentar til turen.

Ole Kristian, 12, troppen    

Maten: 6

Hele turen:

Hytten: 6

Været: 4
Programmet: 5
Kommentar: Veldig gøy!
     
Jarand, 12, troppen    

Maten: 5

Hele turen:

Hytten: 6

Været: 3
Programmet: 4
Kommentar: Ganske gøy!
     
Sigrid, 10, troppen    

Maten: 4+

Hele turen:

Hytten: 2+

Været: 3+
Programmet: 4
Kommentar: Det var bra vi fikk flere venner, vi ble kjent med alle.
     
Kristin, 9, flokken    

Maten: 6

Hele turen:

Hytten: 6

Været: 5
Programmet: 6
 
     
Tord, 12, troppen    

Maten: 5

Hele turen:

Hytten: 5

Været: 4
Programmet: 5
Kommentar: Vi klarte ikke å døgne. (Takket være flinke ledere? Red. anm.)

Bilder

Hold pekeren over bildet for å lese billedteksten. Klikk på bildet for å se det i større format. For å komme tilbake til siden med alle småbildene (denne siden) trykker du på knappen Tilbake/Back.

Tøy funnet

Etter at deltagerne var reist hjem, ble det funnet en del gjenglemt tøy i hytten. Dersom du savner noe, ta kontakt med din leder eller send en e-post til morten@bonesspeiderne.no. Er du sikker på at du har fôret som skal være inni hanskene dine?

Troppen og Min speiderlogg

Bruk speiderloggene deres flittig, så vil dere oppdage at dere har gjort mange av tingene som står der, og at dere har mulighet til å gjøre enda flere på turer, møter, osv. På gruppeturen gjorde vi mye dere kan skrive i speiderloggen. Det er fint om dere blar i bøkene selv, men her finner dere som går i troppen (5. - 10. klasse) noen tips.